Share

Căldură mare? Rețetă exclusivă Dana Iancu: IceTea cu prune și cimbru

Dragi prieteni, dacă vi se pare că rețetele mele simple și eficiente cu lămâie, ghimbir, ceai verde, mentă și scorțișoară sunt prea… monotone, vă ofer, din arhiva proprie, rețeta pentru o băutură răcoritoare deosebită, extrem de simplu de preparat, mai ales acum, când prunele sunt peste tot în piață, proaspete și la prețuri bune.

REȚETĂ DANA IANCU: ICE TEA CU PRUNE ȘI CIMBRU

Ai nevoie de 2 plicuri de ceai, din ceaiul care îți place, verde, negru, mentă, sunătoare (sau, recomandarea mea, mai ales pentru doamne, un ceai laxativ pe bază de senna), două-trei prune, două rămurele de cimbru (preferabil verzi) și puțină miere.

Fă ceaiul infuzie, lasă-l să se răcească. Scoate sâmburii de la prune, taie prunele felii, eu prefer felii rotunde, foarte subțiri, din pruna tăiată pe diamtrul ei, ca să lase mai mult suc. Amestecă într-o carafă ceaiul, prunele feliate, o linguriță de miere, cimbrul și cuburi de gheață. Gata!