Share

Cele 12 cauze care te împiedică să scapi de ”burtă” și ”colăcei”

Atât la bărbați, cât și al femei, prezența burții sau a colăceilor, este unul din principalii ”motivatori” pentru mersul la sală. Așa suntem făcuți, noi oamenii, ni se pare că este mai important să arătăm bine, decât să trăim sănătos. Chiar și așa, atunci când mergi la sală regulat și vezi că burta este ”încăpățânată” și nu vrea să plece, este bine să înțelegi că exercițiile nu sunt sunt singurul factor care te ajută să obții suplețea abdominală pe care o cauți.

Iată câteva posibile motive pentru care nu ”dai burta jos”

Bei alcool
Alcoolul are multe calorii. Sunt 153 de calorii într-o halbă de bere, 125 într-un pahar de vin și 500 într-un cocktail. Corpul nostru nu poate stoca caloriile din alcool, așa că trebuie să știi că atunci când bei alcool, organismul suspendă procesul de ardere a grăsimilor și se concentrează pe procesarea alcoolului.

Metabolismul tău se schimbă cu vârsta
Schimbările hormonale firești care vin odată cu înaintarea în vârstă schimbă felul cum reacționăm la alimente și antrenament. Din fericire, știind acest lucru, poți accesa un program de antrenament combinat cu nutriție care ia în considerare și vârsta.

Nu faci exercițiile care trebuie
Toată lumea face ”cardio” ca să ”slăbească”, dar cardio este bun pentru inimă, de accea se numește cardio. Dacă vrei să dai jos grăsimea de pe abdomen, fă exerciții de forță. Medicii recomandă 4 ore de exerciții de forță de intensitate moderată, sau 2 ore de exerciții de forță de intensitate mare pe săptămână.

Mănânci prea multe alimente procesate
Pâinea, făinoasele, produsele de patiserie, produsele și băuturile zaharoase, toate acestea înseamnă grăsime abdominală. Pe de altă parte, legumele, verzăciunile și fructele te ajută să ”dai jos” și te împiedică ”să pui”.

Mănânci alimente care nu conțin grăsimi ”bune”
Carnea, produsele din carne, laptele și produsele din lapte conțin grăsimi saturate. E mai bine să treci pe o dietă meditarneană sau să mănânci carne și lactate în cantități mai mici.

Antrenamentul pe care îl faci nu te solicită
E simplu: ca să scapi de grăsimea abdominală, ai nevoie să intensifici antrenamentele. Aici e o regulă simplă: cu cât te antrenezi mai intens, pe perioade mai lungi, cu atât scapi de grăsimea abdominală mai repede.

Nu faci execițiile care îți trebuie
Dacă te concentrezi doar pe mușchii abdominali, nu vei obține rezultate. Omul nu este o mașină, să schimbi doar o piesă. Fă exerciții complete, care angajează și mușchii ”care nu se văd” (ai spatelui, de exemplu) ca să ai un abdomen plat.

Ești stressat(ă)
Stressul înseamnă că organismul tău produce hormonul numit ”cortizol”, iar cortizolul este un hormon care favorizează stocarea grăsimilor.

Nu dormi destul
Somnul insuficient îți crește cu până la 50% șansele să ”depui”. Medicii au arătat prin experimente repetate că oamenii care nu dorm destul ”trag”, în medie, cu 10 kg în plus la cântar. Fă în așa fel încât să dormi noaptea 7-8 ore.

Ai o conformație a corpului diferită
Dacă vezi că pui grăsime pe mijloc în loc de șolduri și coapse, s-ar putea să ai o predispoziție genetică care face eliminarea grăsimii abdominale mai dificilă puțin. Dar nu imposibilă. Sunt exerciții combinate cu dietă care te ajută.

Nu ești pe deplin sănătos
E posibil să ai doar o aparentă stare de sănătate și să fii, de fapt, pre-diabetic sau chiar diabetic. Un consult medical înainte de a începe orice program de exerciții sau nutriție, este absolut necesar, oricum, deci, ca regulă generală, nu te angaja în programe de optimizare fizică dacă nu ești perfect sănătos.

Ești nemotivat
Nu considera că ”să dai jos burta” este ceva ușor de făcut. Lucrează cu tine însuți și angajează-te cu toată convingerea pentru a-ți atinge obiectivul de a avea un abdomen plat, altfel nu vei reuși. Numai o combinație de exerciții și nutriție adecvată dă rezultate pe care le poți urmări și menține în timp.

Ca de obicei, eu îți recomand să te antrenezi cu mine. Numai astfel îți vei atinge toate obiectivele, aproape fără să-ți dai seama.

Cu drag, Dana