Share

Cum să reziști negativismului și să-ți antrenezi spiritul în timp ce-ți antrenezi trupul

Acest subiect mi se pare important, fiindcă am observat, în timp, că cea mai mare parte din sugestiile și mesajele care erodează mentalitatea pozitivă, necesară pentru a-ți modela trupul și pentru a face tranziția către un stil de viață mai bun, vin din exterior, din zone cărora, de obicei nu le acordăm atenție fiindcă ni se pare că sunt inofensive. Nu sunt.

Este un adevăr incontestabil că decizia care ne urnește din sedentarism și indiferență față de noi înșine, către ”sală” este una radicală, de tipul ”așa nu se mai poate”. La scurt, timp, ne luăm echipamentul și începem să ne antrenăm din toate puterile.

Imediat apoi, încep să apară ”frâne”. Listez mai jos ”suspecții de serviciu”:

1. cei apropiați nouă. Nu întotdeauna cei care ne sunt aproape ne susțin atunci când vrem să schimbăm ceva ”la noi înșine”. Explicația acestei lipse de susținere este aceea că ei se tem că ”noul tu” ar putea reconsidera relația cu ei, așa că, se opun, instinctiv, mai tacit, sau mai pe față, efortului tău de a te schimba. Soluția? Încearcă să-i transformi în suporterii tăi, asigurându-i că îți vor rămâne aproape. În orice caz, dă mai multe dovezi de afecțiune pentru a transmite mesajul că ei ”nu vor rămâne de căruță”. Astfel, îi vei transforma din sceptici, în suporterii tăi, ba chiar îi vei putea determina și pe ei să se schimbe în bine.

2. Mass media. Zgomotul de fond al televiziunii, sau al radioului este unul care transmite mesaje negative. Toate reclamele vorbesc despre probleme pe care le ai (și pe care le-ai putea rezolva cu o pastilă), știrile evidențiază aspectele negative ale vieții și societății. Per total, este un mesaj general de scepticism și teamă, de care nu ai nevoie. Redu expunerea la mass media. Fă-ți playlisturi de muzică bună, optimistă, muzică de party, orice îți dă o stare de bine. Ajută dacă, măcar la început, începi să citești sau să vezi filme motivaționale și spirituale. Eu recomand să cauți pe TED, acolo găsești conferințe foarte productive pentru starea ta de spirit.

3. Haterii. Cei care, urăsc, din principiu, pe oricine care încearcă să ”fie altfel” sau ”mai bun” (decât ei). Fie că sunt colegi sau prieteni, îi recunoști imediat prin faptul că, atunci când spui că mergi la sală, încep să îți povestească despre prieteni care s-au lăsat repede, sau care au avut ”probleme cu genunchii”, sau că echipamentul sau abonamentul e scump, în general, mesaje negative. Nu frecventa o vreme acești așa-ziși prieteni, sau dacă nu ai încotro, nu le povesti tot ce faci. Măcar la început, până ”mersul la sală” îți intră în obișnuință și a devenit stilul tău de viață. Apoi, toate acestea nu te mai pot atinge. De ce? Fiindcă binele învinge întotdeauna.

Antrenează-te cu mine ca să-ți atingi obiectivele într-un mod armonios și rapid.

Cu drag,

Dana