Share
De ce este bine să ”tragi de fiare”

De ce este bine să ”tragi de fiare”

Ce scriu azi aici nu este știință de tabloid 😉, ci știință chiar ”de la sursă”. Iată că nu doar greutățile vieții sunt de mare ajutor în obținerea succesului (proverb chinezesc), ci chiar greutățile de la sală, ganterele, halterele, aparatele de forță (iar când nu ai aparate, greutatea propriului corp).

Am citit ieri foarte interesantele rezultate ale unui studiu scris de Brad Schoenfeld, profesor de știința exercițiului fizic la Lehman College din New York. Schoenfeld spune că exercițiile de forță previn mai multe boli ”moderne” și mai ales, întârzie semnificativ degradarea țesutului osos (mai frecvent la femei, cu înaintarea în vârstă).

Antrenamentul de forță blochează osteoporoza și modificările de postură care apar datorită traiului sedentar, prin stimularea regenerării osoase.

Încă și mai important, exercițiile de forță previn și chiar opresc diabetul, previn instalarea diabetului la persoanele pre-diabetice, acestea din urmă fiind, de fapt, marea majoritate a celor care trăiesc la oraș și au un trai sedentar. Asta se întâmplă deoarce mușchiul care este foarte activ metabolic utilizează glucoza sau zahărul din sânge, și astfel contribuie la reglarea nivelului insulinei, iar acest beneficiu rămâne și după sesiunile de exerciții.

Alte beneficii: antrenamentul de forță este un antidot al apariției inflamațiilor din organism, reduce risul de infarct, reduce formarea colesterolului ”rău”, vindecă tensiunea ridicată, îmbunătățește activitatea cerebrală, echilbrul, reduce anxietatea, înlătură depresia și schimbă semnificativ în bine starea generală de sănătate.

Și cel mai important: menținerea puterii fizice cât mai mult timp odată cu avansarea în vârstă prelungește viața semnificativ, îmbunătățind aproape toate aspectele ale stării generale de sănătate.

Așadar, nu ocoli greutățile, nici pe cele ale vieții, cum zic chinezii, nici pe cele de la sală.

Caută-mă, ca să te ajut să dobândești forma fizică de care ai nevoie pentru sănătate sau chiar și pentru un ”look de litoral”.

Antrenează-te cu mine. ✌️✌️✌️
Cu drag, Dana 😘