Share

Testate de mine: trei băuturi care ”slăbesc”

O spun din experiență: efectele caniculei asupra corpului pot fi combătute foarte ușor cu câteva băuturi ușor de preparat, cu ingrediente ieftine și foarte la îndemână. Lămâie, ghimbir, ceai verde, mentă și scorțișoară. Acestea sunt ingredientele pe care vrei să le ții aproape dacă vrei să prepari băuturi răcoritoare care nu doar răcoresc, ci și ”slăbesc”, stimulând procese metabolice care ”ard” depozitele de grăsime persistente.

Nimic nu este mai greu pe caniculă decât să reziști ”asaltului frigiderelor”. Pe stradă, în magazine, peste tot suntem tentați de o infinitate de băuturi ”răcoritoare” cu etichete pline de desene cu fructe. Este important să rezistăm acestui asalt. Pentru sănătatea noastră, să nu uităm că în aceste frigidere se află doar apă cu zahăr și arome. Reține: zahărul lenevește pancreasul, organul care reglează nivelul zahărului din sânge prin secreția insulinei. Iar, după cum știi, insulina este singurul hormon care ”transportă grăsimea” către ”depozitele de grăsime”. Tocmai de aceea, regretatul nutriționist Montignac spunea că nu trebuie asociate niciodată ”grăsimile” cu ”dulciurile”, de unde și celebra ”dietă disociată a lui Montignac”.

Ca ultim argument, așa cum nu ți-ai cumpăra de la piață desene cu fructe în loc de fructe, tot așa nu vrei să cumperi ”băuturi răcoritoare” din frigiderele din oraș ca să te răcorești. Iar dacă ai cedat și ai apucat să deschizi frigiderul, fă un ultim efort, mută-ți mâna mai încolo și alege o apă plată rece. E mai ieftină, te vei răcori mai bine iar corpul tău îți va mulțumi.

Iată și rețetele mele pentru băuturi răcoritoare sănătoase, care ”slăbesc”:

Limonadă cu mentă și ghimbir

Sucul de la o jumătate de lămâie într-un pahar. Pune apă. Pune gheață. Adaugă 3 frunze de mentă, tocate nu prea mărunt (dacă nu ai sau nu găsești mentă proaspătă la piață, folosește ceai de mentă răcit). Rade coaja lămâii deasupra, pentru mai multă aromă. Rade deasupra un vârf de deget de rădăcină de ghimbir. Amestecă puțin. Gata.

Ceai verde cu scorțișoară

Fă ceaiul, adaugă un vârf de linguriță de scorțișoară la final. Bea rece sau cald (dar să știi că ceaiul cald este mai bun pe caniculă).

Apă cu lămâie

Asta e simplă, nu ai nevoie de indicații. Sfatul meu: nu stoarce lămâia, mai bine tai jumate de lămâie în patru, o pui în mixer, adaugi gheață, apă și faci limonada în mixer. E mult mai savuroasă.

Să îți fie de folos!

Cu drag,

Dana