Share

Ții dietă dar ”ai pofte”? Soluția Quiche: mănânci bine fără să-ți umpli farfuria

Quichele sunt întotdeauna o alegere bună, fiindcă sunt sățioase, gustoase și îți permit să ”te joci” cu ingredientele ca să-ți faci gustul după pofta inimii.

Se știe că cine ține o dietă mai mult sau mai puțin strictă, sau își supreveghează nutriția, simte nevoia, din când în când, de ”ceva bun”. Acela este un moment critic, pentru că, de regulă, acea mică poftă se transformă într-un festin care îți dă peste cap tot programul de nutriție.

De aceea, eu recomand mereu quichele, în primul rând pentru că oferă satisfacția gustativă a unei pizze, fără să îți umple farfuria și stomacul. O masă compactă și gustoasă pe o farfurie mică, este întotdeauna de preferat unei desfășurări de alimente care umple jumătate de masă.

În plus, quichele sunt și economice și simplu de preparat: faci un mic aluat, mărunțești ce legume ai poftă, razi puțină brânză, rumenești niște bucățele de bacon sau ce vrei.

Preferat mea: quiche cu spanac și mozarella, cu crustă de cartof dulce.

Pentru două porții (da, mâncăm mai puțin atunci când nu mâncăm singuri) ai nevoi de un cartof dulce, o ceșcuță de spanac (mărunțit, din pungă refrigerată, sau jumătate de pungă de baby spanac proaspăt), o jumătate de ceapă mică mărunțită (sau 1 fir de ceapă verde), 2 ouă, puțin lapte și jumătate de ceșcuță de mozarella rasă (sau emmentaler, sau orice brânză moale după gust și poftă).

Pentru gustul special al acestei quiche trebuie să ”meșterești” puțin cartoful dulce. Taie felii subțiri cât o monedă, dă-le un spray de ulei, și coace puțin feliuțele în cuptor, apoi sotează-le în tigaie, adăugând spanacul peste sote la sfârșit.

Bate ouăle cu laptele (plus sare, piper și ce mai vrei) ca pentru omletă.

Fă un strat de feliuțe de cartof dulce sotat pe fundul aluatului, toarnă jumătate din ouăle bătute, pune spanacul, toarnă restul de ou, acoperă cu alte câteva feliuțe de cartof dulce, adaugă deasupra brânza rasă și.. gata. Dă quichele la cuptorul deja fierbinte (180 de grade, sau mediu spre mare) pentru jumătate de oră.

Când o scoți din cuptor, mai las-o să respire 5 minute înainte să te servești.

Poftă bună!

Cu drag, Dana